Fin5 suunnistusviikon ohessa järjestettävä kuntosprintti suunnistetaan 12.7 Kotkassa Karhulan alueella. Karhulan kartta on lähes uunituore ja sen on piirtänyt toinen ratamestari Antti Pasi. Varsinaista sokkeloa ei Karhulasta löydy, mutta Suomen mittapuulla puitteet sprinttisuunnistukseen ovat erinomaiset. Alueelta löytyy hienoja kortteleita alikulkuineen, rappusineen ja kapeine kujineen. Lisäksi alueelle mahtuu tavallista asuintaloaluettakin. Lopussa suunnistajille tarjotaan myös mahdollisuutta suunnistaa kauniissa kotkalaisessa puistossa. Maasto on suomalaiseksi sprinttimaastoksi yllättävän mäkinen, mutta kuitenkin melko loivapiirteinen. Yksi jyrkempi penkka maastosta kuitenkin löytyy.
Vaativammat radat ovat suunniteltu vastaamaan niin kunto- kuin myös kilpasuunnistajienkin tarpeita. Kolmas helpompi lastenrata on tehty ajatellen perheiden pienimpiä suunnistajia. Rata kulkeekin turvallisessa ympäristössä Karhulan keskuskentän lähistöllä.
Ratasuunnittelussa on pyritty painottamaan reitinvalintaa tarjoamalla suunnistajille pähkäiltäviksi monia mielenkiintoisia reittivaihtoehtoja. Radoille vaihtelua tuovat erimittaiset rastivälit. Ratojen lähes jokaiselle välille on pyritty keksimään jonkinlainen reitinvalinta. Siirtymävälejä on vain muutama. Lasten radalla eteneminen on huomattavasti suoraviivaisempaa ja reitin valintoja on vähemmän.
Juoksualusta vaativammilla radoilla on pääosin kovapintainen. Nurmialueiden osa radoilla jää vähäiseksi. Metsässä ei juosta lainkaan. Kuntosuunnistajalle suositeltava kenkävalinta on lenkkikenkä tai muu NASTATON jalkine. Lastenrata kulkee pääosin nurmella ja hiekkateillä, mutta asfalttia ja tartaniakin on tossulle tarjolla.
Kartta-alaa halkoo muutamia kielletyiksi merkittyjä ajoteitä. Näiden kyseisten teiden ylitykset tapahtuvat karttaan merkittyjen ylityspaikkojen kautta. Jokainen ylityspaikka sijaitsee suojatiellä, mutta niillä ei ole erillistä liikenteen valvontaa. Sprinttisuunnistuksen luonteesta huolimatta on syytä NOUDATTAA ERITYISTÄ VAROVAISUUTTA.
Vaativampien ratojen Lähtöön on matkaa n. 600 m. Myös maalista takaisin tapahtumakeskukseen on kuljettava n. 200 m. Suorituksen jälkeen ON PALATTAVA tapahtumakeskukseen ilmoittautumaan ja purkamaan emit, jos sitä on käyttänyt. Lastenradalla lähtö ja maali sijaitsevat tapahtumakeskuksen välittömässä läheisyydessä.
Ratapituudet:
- Pitkä: 4,1 km, rasteja 23, nousua 64 m.
- Lyhyt: 3 km, rasteja 16, nousua 42 m.
- Lapset 0,9 km, rasteja 11, nousua 10 m.
Ratapituudet on mitattu lyhintä mahdollista reittiä myöten.
Onnistuneita sprinttikokemuksia niin Fin5-vieraille kuin uskollisille Rannikkorasti-kävijöille toivottavat ratamestarit Daniel Koivisto ja Antti Pasi.