Huutjärven yö 2024, paluu juurille

Vuorossa on jo perinteiseksi muodostunut Huutjärven yösuunnistustapahtuma. Maastona toimii Huutjärven koulun lähimaastot, eli luvassa on vauhdikasta metsäsprinttiä. Maastossa on runsas polkuverkosto, katuvalot kajastavat ainakin horisontissa, niinpä tapahtuma sopiikin mainiosti niin yösuunnistusuraansa aloitteleville kuin kokeneemmille vauhtia kaipaaville yömenijöille.

Ratasuunnittelussa on tänä vuonna palattu ”Huutjärvi GP:n” alkujuurille ja hieman lyhyempiin sprinttityyppisiin ratoihin. Maaston halkaisee Huutjärventie, jota pitkin kulkeminen on kiellettyä. Tien ylitys lähtöön, maaliintulon jälkeen ja suunnistuksen aikana tapahtuu pakollisista ylityspaikoista suojatietäpitkin. Ylityspaikat ovat merkitty karttaan. Tien ylityksessä on oltava varovainen. Radoilla käydään samoilla rastipisteillä useamman kerran, joten tarkkuutta rastilta lähdössä, jotta rastit tulee kierrettyä oikeassa järjestyksessä.

Lähtö aukeaa klo 19.30, mutta täyttä yösuunnistusnautintoa halajaville suosittelemme maastoon siirtymistä pimeän laskeuduttua klo 20 jälkeen.

Tapahtumakeskus toimii Huutjärven koulun pihalla osoitteessa Huutjärventie 56 Pyhtää.

Radat:
A-rata 3,4 km, 17 rastia
B-rata 2,9 km, 14 rastia
C-rata 2,1 km, 10 rastia

 

Posted in Yleinen.